Vyhledej
Rady na cesty
> cesty s dětmi
> doprava
> nebezpečí
> nedej se
> praktické
> ubytování
Vybavení
> jak vybrat
> literatura
> materiály
> novinky
> testovna
Turistika
> cyklo
> expedice
> hory
> lyže a sněžnice
Práce v zahraničí
> zkušenosti
On-line cesty
> seriály
> blogy
> humor
Nejčtenější články
Novinky emailem
Partneři

Portál o inline bruslení nejen na Ladronce

přehledný seznam kempů

Spolujízda.eu - server pro spolujízdu

Diashow ze Severní Ameriky

Královédvorsko
 Ubytování, restaurace, turistika ve Dvoře Králové n. L. a okolí.

www.Cottage.cz
Portál o turistice a ubytování v NP České Švýcarsko.


Vybavení do přírody




Naše ikona:

Průvodce světem vybavení a cestování

.

ČRAfrikaAmerikaAsieAustrálie a OceánieEvropaStř. východ
KALiMERA > Rady na cesty > praktické

Jak nezemřít hlady a přitom nebýt zatlačen krosnou
Dost dlouhou dobu jsem brouzdal po internetu, četl desítky různých špatných i dobrých rad a cestopisů a přišel díky nim na mnoho různých tipů. Některé jsem zavrhl jako špatné hned, ale většinu jsem postupně vyzkoušel. Něco se osvědčilo, něco méně a někdy jsem si nadával, že jsem raději nezůstal hlady. Ač si asi každý člověk musí projít fází, kdy s sebou na výlet tahá flašku okurek a lunch meat, pokusím se zde popsat způsob, jak se mně osobně povedlo srazit váhu jídla na minimum a přitom udržet alespoň nějakou poživatelnost. Budu doufat, že se někdo inspiruje, či to někomu pomůže, až bude hloubat, co ještě přibalit.
hami jako od mámy, 12.01.2010 15:13, Reagovat
Nevim kolik lidí čte diskuzi, ale předevšim bych jí chtěl využít k vyvracení oblíbeného bludu, že má cenu řešit, jak rychle se jídlo uvaří. Velká (430g) plynová bomba váží (překvapivě, haha) asi půl kila, což je vůči jídlu na delší výlet naprosto zanedbatelná váha. Při vaření jednoho jídla denně nám pro dva vydrží minimálně dva týdny (pokud se nemusí rozpouštět sníh, to se člověk dostane klidně na třetinu!), a to je obvyklá večeře těstoviny nebo řýže s instantní omáčkou, přičemž to často nehrotíme a koupíme obvyklé 10min těstoviny/25min rýži (a omáčka se vaří zvášť, instatní čína tak 10 min od varu). Za takové situace je pojídání (podle mě zcela odporného) kuskusu jenom proto, že je rychle, dost absurdní.
No, tim jsme vlastně nastínil, co my jíme na cestách. Před pár lety dostala Ivana šílený nápad uvařit v ešusu houskové knedlíky a dát si je s instastním gulášem, tak to občas uděláme, protože je to docela dobrá legrace (knedlíky ešuš zcela vyplní, zkuste si je pak obracet...).
 
Přečteno 40598x
 
Zpět
Zobrazit článek

Reagovat na příspěvek
Nadpis:
Jméno:
Email:
sledovat diskuzi emailem
Příspěvek:
Potvrzovací kód:
Inzerce | O nás | Tištěná verze
KLUB KALiMERA
jméno:
heslo:
Přidat článek
Chcete se přidat?
Střípky
Běžky pro turisty i aktivní sportovce - podle čeho vybírat a jaké si koupit?Jak připravit své nové běžkyKontakty na horskou službu
Komerční sdělení
Vybavení na běžky - lyže, boty, hole, bundy, termoprádlo
Štěrba nabízí: