KALiMERA > Vybavení > testovna
V létě nebo v zimě, vždycky mám na zádech tu těžkou obludu. Člověk při nákupu vybavení zvažuje každý gram, při balení přemýšlí nad každou ponožkou, a přitom spoustu hmotnosti a místa lze ušetřit dobře zvolenými potravinami. |
Vychozi bod - cesky supermarket - prijemny prepych :-) | Lucka, 9.04.2006 12:58, Reagovat | Sedim ted kdesi ve hladomorem tizene Africe a sliny se mi sbihaji, kdyz ctu, jak se zivi cesti trekeri. Ne, ze bych tu trpela hlady. I behem hladomoru jsou obchody ve mestech plne, jen ceny jsou daleko nad financnimi moznostmi vetsinového obyvatelstva.
A takovy trek po etiopskych horach, s vychozim bodem nikoliv "cesky supermarket" ale malicka vesnicka pod horami, kde v kramku maji jen susenky, spagety a rajsky protlak v konzerve a na trhu se jeste daji poridit cesnek, cibule, brambory a jina zelenina, je o necem trochu jinem. Tedy o tezkem batohu plnem jidla, ktere dvema lidem vydrzi tak na tri dny. Dal se jede na cucave bonbony viru, ze bude po ceste vesnice a vesnicane ochotni nam prodat vajicka, slepici nebo mouku na zahusteni bujonove vody ("polevky"). A spek? Snad v jednom obchode v hlavnim meste stovky kilometru vzdalenem od hor. Ale ne, ze bych si stezovala. Hory tu jsou krasne a spartanske podminky donuti rozmazlene deti civilizace uvazovat jednou trochu jinak. | Doplním moje skúsenosti. | , 7.04.2006 09:08, Reagovat | Nikdy nepoužívam ryžu vo varných sáškoch.Je to energeticky strašne náročné.Varím ju tak,že do ešusu dám hrnček ryže a rovnaký objem vody.Posolím,resp.pridám rozdrvenú kocku bujonu.Prikryté pomaly varím a občas mrknem pod pokličku.Keď sa voda stratí,t.j. klesne na úroveň ryže,odstavím z ohňa a zabalim do spacáku (musí byť v teple.) Za 10 minút je ryža hotová.Samozrejme,že pred prípravou môžeme podložiť cibulkou alebo špekom a pod.Ako sladký mls používam teraz novinku s názvom Sladké pokušenie(alebo taknejaksa to volá).Je to puding,ktorý sa len zaleje horúcou vodou. |
|
|
Přečteno 9773x |
|
Opačné pořadí Zpět
Zobrazit článek |
Z vaí země nelze přidávat komentáře. Pokud chcete přidat příspěvěk, zalete nám jej prosím emailem.